четвртак, 21. новембар 2013.

Nove čestitke

Ne znam kako je vama, ali meni je pravo "mučenje" da lepo uslikam radove. Da li je do aparata ili čega već, ali nikako da boje budu jasne. Nemoguće je da se prava lepota predmeta prenese u potpunosti, bolji je doživljaj kada ga vidimo uživo, svakako.

Elem, prethodnih dana sam bila vredna i napravila nekoliko čestitki koje su tematski različite, od svega po malo. A da bih ih uslikala, kao stalak mi je super poslužio ram koji je moj mužić skoro napravio. Samo sam ih zakačila štipaljkicama. Prvenstveno je namenjen kačenju sličica našeg bebca, ali i u ove svrhe će dobro da posluži. Ako nekog interesuje, vrlo ga je jednostavno napraviti. Koristio je neke stare letvice koje je kasnije prefarbao belom bojom, a na pozadini rama je zaheftao žicu. Evo kako to ustvari izgleda:






A ovako izgledaju pojedinačno:








A sa ovom čestitkom se prijavljujem za izazov na blogu Izazovi i slatkiši na temu ČOKOLADNO.





Nadam se da su vam se svidele moje čestitke.Pozdravljam vas do sledećeg posta!

понедељак, 18. новембар 2013.

Tutorijal: Mini beležnica ili mini foto album



Evo kako da na jednostavan način napravite poklon za vama drage osobe. Osobe koje prave sve i svašta od papira neophodan materijal sigurno imaju već na svojim radnim stolovima :), a potrebno vam je sledeće:



1. nekoliko kartona od rolni toalet papira (u zavisnosti od toga koliko džepova za kartice želite),
2. dekorativni papir,
3. lepak za papir (ja sam koristila dvostrano lepljivu traku),
4. klešta za pravljenje rupa i nitne,
5. satenska ili neka druga traka,
6. olovka, lenjir, makaze.

Pa, da počnemo. Najpre sam karton presavila na pola, a da bi bio baš ravan poslužila sam se peglom koja je bila dobro zagrejana i ispeglala ga. Na taj način dobijete džepove za kartice. Zatim  dekorativni papir isečete (ja sam sekla dimenzija 7x8cm) i zalepite na kartone.




Ono što sledi jeste njihovo spajanje. Izbušite rupe za nitne, kroz nitne provučete satensku traku i spojite sve kartone. Podesite dužinu trake i vežite mašnu.

 


Onda isečete papir za kartice koje idu unutar džepova. Ja sam koristila nežno roze hamer papir dimenzija 8,5x9cm.



Ono što vam preostaje jeste da dekorišete beležnicu kako želite. Ja sam koristila dugmiće za prednju stranu, a stranice sam uokvirila belom olovkom. I to izgleda ovako:






Nadam se da vam se finalni proizvod svideo.  Jednostavno za napraviti, a sigurna sam da će svakom ko ga dobije izmamiti osmeh na lice. Može se koristiti kao beležnica, ali se na karticama mogu lepiti fotke, pa može da posluži i kao mini foto album.

Pozdrav do sledećeg posta. :)

недеља, 17. новембар 2013.

Nova web prodavnica

   Nova web prodavnica, koja se zove Sunflowerfield ( Polje suncokreta) je otvorena!!! 
 
     To je prodavnica koja nudi 'Proizvode za vas dom i hobi program za kreativce', proizvode poznatih kompanija koji garantuju kvalitet!
Web prodavnica  je registrovana u Finskoj, a to znaci da ce ljudi iz Finske moci da biraju nacin slanja proizvoda koje naruce, a slanje je moguce za bilo gde u svetu!  Za sve one zemlje koje nisu u EU, tu je PDV popust od 24 % ( to ukljucuje i Srbiju). Takodje, ako nemate paypal ili karticu, a iz Srbije ste, ipak cete moci da narucite, uz pomenuti popust, i proizvode platite prilikom preuzimanja, na kucnoj adresi. Potrebno je samo da ih kontaktirate na email sunflowerfield@gmail.com.
Sunflowerfield ce takodje objaviti prvu kolekciju svojih digitalnih pecata i papira pocetkom decembra.

http://sunflowerfield.valmiskauppa.fi/


Da to proslave, imaju giveaway na svom blogu i poklon za sve koji ucestvuju! http://vanjascraftyden.blogspot.com/ 

субота, 2. новембар 2013.

Retrospektiva

     Ima sigurno 2 godine kako nisam napravila nijednu čestitku. Najpre trudnoća, pa sam onda postala mama. Sada je bebac porastao taman toliko da mogu da nađem malo vremena i za ovaj moj hobi. Jedva čekam da krenem, a neke od mojih starih, udomljenih čestitki možete pogledati u nastavku:
































     Nadam se da vam se sviđaju, a isto tako se nadam da ću u što skorije vreme objaviti nove. :)

    


петак, 1. новембар 2013.

Svaki početak je težak

   Nisam ni znala koliko pravljenje bloga može biti zahtevno. Koliko god mislila da se dobro snalazim za računarom, ovo na kraju ispade špansko selo za mene. Ali, svaki početak je težak.:)

   Kao što sam naziv kaže, ovaj blog će predstavljati šarenilo mojih interesovanja. To će se uglavnom odnositi na moje hobije, sve što se odnosi na oblast "uradi sam": pravljenje čestitki, dekupaž, scrapbooking, recikliranje svega i svačega. Mada, možda se tu nađe još svašta po nešto, ko zna. Vreme će pokazati.